در نمایشگاه نساجی سال 1995 فرانکفورت آلمان شرکتی را دیدم که رباتی هوشمند در جلوی یک ماشین نساجی نصب کرده که مکرراً بطور افقی روی پارچه بافته شده حرکت میکند و کارش بررسی کیفیت پارچه تولید شده می باشد، و درصورتیکه مشکلی مثل پاره شدن نخ یا شکستن سوزن بوجود آید دستگاه را متوقف می کند تا پارچه ضایعاتی تولید نشود. ساخت این ربات دو هدف کلی داشت : اول کیفیت بالای تولید، دوم کاهش هزینه تمام شده تولید.
به ایران که برگشتم پروژه را طراحی کردم. ساخت بدنه این ربات بسیار ساده بود، ولی از لحاظ نرم افزاری و با امکانات سخت افزاری آن زمان کاری بسیار مشکل بنظر می رسید. لذا برای انجام این کار نیاز داشتم تا از استادم کمک بگیرم، سخت افزارهای لازمه بجهت پردازش تصویر را به سختی جور کردم، بدنه ربات در یکی از شرکتهای اراک ساخته شد و روی یکی از دستگاه های بافندگی شرکت بهفرتاب نصب گردید. ربات از لحاظ مکانیکی درست عمل می کرد، تصویر دریافت میشد ولی عمل پردازش با مشکل روبرو بود و از طرفی استادم دیگر قادر به همکاری با من نبود. در سال 1377 کمتر کسی معنی و مفهوم پردازش تصویر را می دانست لذا نمی توانستم برای تکمیل این پروژه همکارانی پیدا کنم به همین دلیل مجبور شدم کارها را خودم در دست بگیرم. بالاخره با تاخیر یک ساله و کمک دوستان نرم افزار مورد نیاز کدنویسی و نصب گردید. ربات تکمیل شد و بخوبی پارچه تولید شده را مدیریت میکرد. پروژه آماده بود تا انبوه سازی شود و صنعت نساجی کشور را دگرگون کند.
متاسفانه به دلایل نا معلوم .... شرکتهای بافندگی از این شاهکار استقبال نکردند و بعضی از آنها این دستگاه را به تمسخر گرفتند. چند سال بعد همون شرکتها بدلیل هزینه بالای تولید مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی شان شدند. به تنهایی هزینه های مالی خیلی زیادی برای ساخت این دستگاه پرداخت کردم، و بالاخره با تلاش شبانه روزی ساخت این ربات را در سال 1378 به پایان رساندم.
سیستم بافت برجسته مخملی یکی از مزایای ماشینهای بافندگی ژاکارد الکترونیکی می باشند که دستگاه های مکانیکی قادر به تولید آنها نیستند. از طرفی ماشینهای مکانیکی زیادی در ایران مشغول به کار بودند و به دلایل مشکلات اقتصادی کارخانه ها نمیتوانستند این دستگاه ها را با نوع الکترونیکی بروز رسانی کنند.
در سال 1377 سیستم فرمان پانچ و بافتی را ابداع کردم که توسط آن دستگاه های ژاکارد مکانیکی میتوانستند همانند ماشینهای الکترونیکی، پارچه برجسته مخملی تولید کنند. هزینه این پروژه برای کارخانه های بافندگی بسیار ناچیز بود، تقریباً با حدود 1000 مارک دستگاه بافندگی مکانیکی میتوانست پارچه مخملی تولید کند.
در حال حاضر دانش این تکنیک هنوز در انحصار اینجانب می باشد.
ساخت و راه اندازی سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری مربوط به طراحی و اجرای انواع نقشه های منسوجات نساجی در شرکت نقش باران نگارستان :
بعد از راه اندازی سیستم سخت افزاری و نرم افزاری طراحی نساجی، در ابتدای
سال 1377 توانستم تیم خبره ای را آموزش دهم که بصورت کاملاً مدیریت شده و
تخصصی، ایده مشتری را دریافت کرده و آنرا در کوتاه ترین زمان، بدون هیچ
گونه نقص فنی به مرحله اجرا برروی ماشین آلات نساجی برسانند. بطور مداوم
سیستم نرم افزاری شرکت را ارتقاء میدادم تا طراحان با سرعت و دقت بیشتری سفارشات را تکمیل کنند
مخصوصاً در بخش های ژاکارد و چاپ پارچه، که می توان به کارهای ذیل اشاره
نمود :
دانش فنی و هنر تیم طراحان نساج باعث شد تا طی چند سال بتواند با اکثر کارخانه های کوچک و بزرگ نساجی کشور فعالیتهای حرفه ای و گسترده ای را انجام دهد. و به دلیل رکود اقتصادی، واردات بی رویه پارچه، به روز نشدن ماشین آلات نساجی همچنین مشکلات مالی آنها، و در پی آن بسته شدن کارخانه های بزرگ کشور، لذا به ناچار این شرکت فعالیتش را در سال 1381به پایان رساند.
بعد از پایان تحصیل در آلمان به ایران بازگشتم و متوجه شدم کارخانه ها برای بافت منسوجات توری برجسته مخملی نیاز به استفاده از نخ پلی استر با نمره ضخامت 600 دارند و چون تولید این نخ با مشکلاتی روبرو بود و از لحاظ قیمت نیز مرقوم به صرفه نبود لذا هیچ شرکت ریسندگی آنرا تولید نمی کرد. فروش کالای برجسته مخملی می توانست سود خوبی را برای کارخانه تولید کننده بوجود آورد. در زمستان سال 1375 تصمیم گرفتم این مشکل را از طریق ماشین بافندگی حل کنم، ولی به هیچ وجه کار آسانی نبود.
من می دانستم تغییر سیستم استاندارد ماشین بافندگی کار درستی نیست لذا باید یک سیستم استاندارد دیگری ابداع می کردم و آنرا جایگزین سیستم فعلی می نمودم که این کار باعث خوابیدن ماشین و عدم سود دهی تولید میشد. لذا تصمیم گرفتم سیستم فرماندهی سوزنها و شانه های ژاکارد را تغییر دهم و دوباره سیستم کلی فرمان را طراحی کنم. قطعه ها را بجهت ساخت به آلمان سفارش دادم، و در این مدت نقشه بافت را دوباره طراحی کردم و پس از آماده شدن قطعات سخت افزاری و نرم افزاری طی 4 ساعت کل سیستم فرماندهی دستگاه بافندگی را تغییر دادم که خوشبختانه برای اولین بار در ایران سیستم مخمل دوبل توسط شرکت بهفرتاب عرضه شد و سفارشهای خوبی را عاید شرکت نمود.
سیستمی که من طراحی کردم باعث میشد تا بجای استفاده از نخ نمره 600 با یک گره، از نخ نمره 300 با دو گره در یک مکان استفاده نموده تا بافت مخمل دوبل ایجاد شود.
در حال حاضر دانش این تکنیک هنوز در انحصار اینجانب می باشد.